ПРИНЦИПИ ПРИ ПОЛЗВАНЕ

Основна информация на личните данни

Когато посетите politikos.bg и поръчате продукти, ние също така ви осигуряваме възможността да се свържем с Вас, за да ви информираме за новите ни продукти. Моля да се регистрирате, като предоставите Вашата информация (име, телефон, град , имейл адрес). Всички лични данни, предоставени във връзка с услугите на интернет страницата www.politikos.bg, са предназначени изключително и само, за да се гарантира качественото предоставяне на услугите и ние търговецът ви гарантираме, че никой не може да използва данните, без да са изпълнени особените изисквания на приложимото законодателство относно защитата на личните данни, включително Комисия за защита на личните данни (т.нар. GDPR).

Онлайн магазинът politikos.bg работи в съответствие с приложимото гръцко, българско и европейското законодателство и поддържа сигурността на Вашите лични данни за толкова дълго, колкото е услугата регистрирана в politikos.bg.

Личните данни се обработват и съхраняват в сроковете и по начина, предвиден в приложимото законодателство. Потребителите дават съгласие, че данните им могат да се използват от електронния магазин politikos.bg, за да се поддържа, насърчава и изпълнява правоотношението между търговеца и тях, както и търговията и продажбите. Защитените лични данни може да бъдат предоставени на компетентните съдебни, административни и други правни органи при поискване и в съответствие с приложимото законодателство.

Всеки клиент има право да поиска данните му да бъдат заличени.

Информация за вас

Лични данни:

Всеки клиент може да се регистрира в онлайн магазина politikos.bg да го посещава текущо, да предоставя лична информация. Вие ще трябва да посочите точни лични данни (електронна поща, телефон), когато се регистрирате и продължите с поръчка на продуктите, както и ако решите да получавате нашия бюлетин по електронна си поща.

Информация, свързана с продукти на пазара:

Необходимите данни за всяка транзакция са Вашето име, фиксиран или мобилен телефон и адрес (улица, град, пощенски код), адрес за доставка и тип документ (касова бележка, фактура).

Данни за документа:

Адрес за доставка и тип документ(касова бележка,фактура).Ако се издаде фактура, са необходими  името на компанията/фирмата/, адрес на седалището,телофон и фирмени данни/данъчен номер,булстат/. В обобщение, ние искаме само толкова информация, която е необходимо за пазаруване, последователна доставка на поръчаните продукти, сигурно плащане на поръчката си и персонално обслужване въз основа на вашите нужди и предпочитания.

Бисквитки-информация за ползване.

За да бъдем в състояние да предложим персонално обслужване, ние както и най-големите компании в бранша използваме буквено-цифрови разпознаване на файлове, наречени бисквитки. Бисквитките са малки файлове (текстови файлове), които са изпратени и съхранени на компютъра на потребителя, което позволява на сайта politikos.bg да функционират безпроблемно и без грешки, събрани много възможности за избор на потребителя да ги идентифицират редовните потребители, да улеснят достъпа им до нея, както и да събират данни за подобряване на съдържанието на сайта. Бисквитките не могат да навредят на потребителите на компютри и досиетата им. Ние използваме бисквитките, за да ви предоставим информация и да обработим поръчките ви.При всяко излизане от сайта се изтриват автоматично. Трябва да имате предвид, че бисквитките са абсолютно необходими, за да функционира правилно и гладко нашия уебсайт.

Отговорност и сигурност

В Politikos.bg сайтът е отговорен за сигурността на личната Ви информация и вашите онлайн транзакции. Ние предприемаме всички необходими мерки, с най-модерните и съвременни методи, за да се осигури максимална безопасност. Цялата информация, свързана с личните Ви данни и транзакции са защитени и поверителни. Сигурността на електронен магазин politikos.bg е от първостепенно значение за нашите клиенти.

Данни, използвани за идентифицирането Ви:

I. Електронната Ви поща и личният секретен код за сигурност (парола),е необходим всеки път, когато влизате за да Ви се предостави достъп и сигурност до личната ви информация. Това ви позволява да модифицирате Вашите лични данни - идентификационен код за сигурност (парола) и-мейл адрес (електронна поща), толкова често, колкото желаете. Единственият човек, който има достъп до информацията сте единствено Вие. Носите отговорност за запазване на сигурността на данните Ви и от двете страни. В случай че сте забравили кодовете за достъп до Вашите данни,трябва да се свържете с нас,пишете ни Email:eshop@politikosdps.com

II. Електронният ни магазин не носи отговорност за използването на парола от неупълномощено лице. Ние Ви препоръчваме, от съображения за сигурност, да променяте паролата си редовно. За да се избегне използването на едни и същи кодове за достъп, ние също така Ви препоръчваме да използвате не само букви но и цифри и символи, за да създадете парола.

Контролиран достъп (Firewall)

Достъпът до системата на politikos.bg (сървъри), се контролира от защитна стена, която позволява използването на специфични услуги от клиенти / потребители, като се ограничава със степен на много висока сигурност, достъпът до системата и базата данни във връзка с поверителната информация и информацията за компанията продавач.

Лични сделки:

Конфиденциалността е гарантирана. Едни и същи основни принципи се прилагат за традиционната/външна-на едро и дребно/ търговия и също така във електронната търговия. Цялата информация, предадена от потребителя  в politikos.bg е поверителна и politikos.bg и се предприемат всички необходими мерки, за да ги използва само и до степента, необходима за обслужването. Някои от мерките за зашита на данните, предприети от нас, са следните:

Само упълномощени служители имат достъп до информация за транзакциите си и само тогава, когато е необходимо, например за обработка на Вашите искания. В politikos.bg не се разкрива информация за клиентите и сделките с тях, освен ако има писмено разрешение от Вас или съдебно решение, или разрешение на компетентен държавен орган.

Ако politikos.bg използва трети лица за поддръжка на своите системи, търговецът осигурява гаранции за конфиденциалност. Можете да изисквате всякаква информация, която имаме за Вас и да я коригирате, в случай че се установи съществуването на грешка. За Вашата собствена сигурност, Вие също ще трябва да се проследите цялата информация, предоставена чрез услугата на платформата. Имате право да изисквате всякаква информация, която имаме за Вас да се счита за стрго поверителна тайна и да не се разкрива на трети лица.